torstai 4. heinäkuuta 2013

Viikon 22/2011 keittokirja


Viikon 22/2011 keittokirja oli Pinchot. Herkkuja tikun nokassa. Ostin kirjan löytönurkan lisäalesta kuudella eurolla, erikoisemman teeman houkuttelemana. Kirjan kansi ei ihan vakuuttanut, mutta aukeamat olivat ilmavia ja kauniita. Pinchot ovat tikulla lävistettyjä tapaksia ja käsitykseni mukaan tikku pitää annoksen koossa, niin että sen saa syötyä helpommin. Ohjeet olivat houkuttelevia ja suunnittelin jo mitä pinchoja tarjoaisin juhlissa. Joissain ohjeissa tikku tuntui olevan vain koriste, kun annokseen kuului esimerkiksi salaattia.

Kirjan alussa kerrotaan lyhyesti tapaksista ja pinchoista sekä niihin tarvittavista raaka-aineista. Ohjeet on jaoteltu kasvis-, kala- ja lihapinchoihin sekä kana- ja kalkkunapinchoihin. Myös hedelmäpinchoille on oma lukunsa kirjan lopussa.Pidin kirjan selkeydestä: aukeaman vasemmalla puolella oli sivun kokoinen kuva annoksesta ja oikeanpuoleisella sivulla ohje. Oikeanpuoleisen sivun alareunassa oli vaihtelevasti joko vaihekuvia tai raaka-ainekuvia. Satunnaiselta aukeamalta paljastui työläs, mutta tavattoman herkullinen uusi makuelämys.

Ei kommentteja: